Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Vilt

Dec 1, 2016

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    Späda primörer och älg i kryddig buljong

    (0 av 0 röster)

    Ingredienser

    4 portioner:

    350 g kokt älgytterlår kokas i bit (tärnas). Kokas i vatten och mörkt öl med salt,peppar,lagerblad. Koktid ca 3 timmar.

    8 st färsk vit sparris kokas 1 tsk socker 1 msk salt en klick smör kokas i vatten skalade i ca 8 minuter.

    Grönsakerna kokas ilättsaltat vatten i 2 minuter.
    8 st färsk liten knippmorot
    8 st små blomkålsbuketter
    20 st sugersnaps
    10 st färskpotatis kokas klar i lätt saltat vatten
    1 liter god buljong
    2 dl plockade örter

    Instruktioner

    Recept från Svenska Viltmatakademin

    Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter.

    Bra bröd steks i smör, olivolja och riven vitlök

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

    Relaterade produkter

    Kommentarer

    Köp