Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Vilt

Dec 1, 2016

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås

    (0 av 0 röster)

    Ingredienser

    500 g vildsvinsfärs
    75 g tärnad lagrad herrgårdsost
    1 ägg
    1,5 dl ströbröd
    1 dl kallt vatten
    3 msk finskuren färsk basilika
    salt, peppar, smör
    1,5 dl finskurna katrinplommon
    3 dl grädde
    2,5 dl vatten
    salt pepper
    Broccoli, morötter, kastanjechampinjoner

    Instruktioner

    Recept från Svenska Viltmatakademin, Anders Levén

    Blanda färsen med osten, kryddorna och ägget.Låt vila i minst 15 minuter. Forma till järpar i smord stekpanna stek på spisen och sen stek klart i ugn 150° C.
    Slå sedan i vatten och grädde och låt det bubbla vidare iugnen. Nu läggs plommonen i och låt det hela koka på det ca 20-25 minuter inkl stekning.
    Krydda av med salt och peppar.
    Vill man servera något extra så passar kokt potatis annars bara lättkokt broccoli, morot och champinjoner.

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

    Relaterade produkter

    Kommentarer

    Köp