Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Vilt

Dec 1, 2016

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    Vildsvinskorv med curry

    (0 av 0 röster)

    Ingredienser

    800 g kött grovmalen (saltas dagen innan i grova bitar innan malning)
    20-25 g salt(använd nitrit för fin färg samt bättre hållbarhet)
    200 g späck(tamgris) grovmalen och sedan fryst. Blandas fryst då är det lättare att få en fin fördelning
    nymalen peppar
    2 äpplen i tärningar torkade
    (i ugn ca 20 minuter 140°C)
    1 msk vitlök
    1 msk kummin
    1,5 msk spiskummin
    2 msk curry
    2 msk potatismjöl för fastare konsistens

    Instruktioner

    Recept från Svenska Viltmatakademin

    Håll alla ingredienser verkligen kallt 2-4°c. Allt blandas fort så att tempen inte kommer över 5 °c
    gris fjälster(grövre) eller får fjälster (tunna).

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

    Relaterade produkter

    Kommentarer

    Köp