Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Vilt

Dec 2, 2016

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    Älgfilé, jordärtskocka pepparrot rödvinssky

    (0 av 0 röster)

    Ingredienser

    4 portioner:
    600 g älgfilé i bitar på spett
    20 st steklök
    100 g rökt sidfläsk
    4 dl rödvinssås
    6 cl bushmills
    ½ dl kinesisk soya
    salt,peppar
    6 st jordärtskockor
    2 dl grädde
    2 msk smör
    salt/peppar
    3 msk riven pepparrot
    persilja

    Instruktioner

    Recept från Svenska Viltmatakademin

    Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten.
    Koka skivad skalad jordärtskocka i grädde och krydda med salt och peppar, avsluta med smör och riven pepparrot till en pure.

    Bryn fläsk och lök i smör håll varm i ugnen. Stek nu spetten i smör och olja, servera efter smak gärna medium. Här under ser ni grunden till såsen som kan smaksättas med whisky.

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

    Relaterade produkter

    Kommentarer

    Köp