PS Klassiker: Spätta med fräst kapris, bacon och äpple

Recept av: Professional Secrets

Betyg: 0 av 5 från 0 röster

Ingredienser

  • Till 4 personer:
  • 2-3 spättafiléer per person
  • Generöst med smör
  • 2 små röda, syrliga svenska äpplen
  • 1 paket tärnad bacon
  • ½ dl kapris
  • 1 planta hackad krusbladig persilja
  • Grovt rågmjöl
  • Salt och nymalen vitpeppar
  • OBS: Det klassiska "hacket" i smör passar utmärkt till alla former av vit fisk.
  • Potatispurè:
  • Mjölig potatis (häll bort allt vatten efter kokning), grädde, smör, lite riven muskot, salt och peppar.

Instruktioner

1. Koka potatisen. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Sprid ut rågmjöl på en tallrik och smaksätt med salt och peppar.
2. Stek bacon brun och knaprig (eller åtminstone ”tuggig”) i smör. Ta ur pannan och låt rinna av.
3. Vänd filéerna i mjölet. Stek i smör i en rymlig stekpanna. Fisken ska få en ordentlig yta men inte bli helt färdig – den blir klar när du håller den varm (t ex i ugnen) under följande moment:
4. Smält rikligt med smör och tillsätt, bacon, tärnat äpple, kapris och slutligen hackad persilja. Låt det fräsa en stund.
5. Servera fisken på en lyxig, krämig potatispuré. Garnera med rikligt av hacket och smöret.

Bli proffs i ditt eget kök – professionalsecrets.com