Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Fisk

Jan 23, 2019

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    PS Klassiker: Spätta med fräst kapris, bacon och äpple

    (0 av 0 röster)

    Ingredienser

    Till 4 personer:

    2-3 spättafiléer per person
    Generöst med smör
    2 små röda, syrliga svenska äpplen
    1 paket tärnad bacon
    ½ dl kapris
    1 planta hackad krusbladig persilja
    Grovt rågmjöl
    Salt och nymalen vitpeppar

    OBS: Det klassiska "hacket" i smör passar utmärkt till alla former av vit fisk.

    Potatispurè:
    Mjölig potatis (häll bort allt vatten efter kokning), grädde, smör, lite riven muskot, salt och peppar.

    Instruktioner

    1. Koka potatisen. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Sprid ut rågmjöl på en tallrik och smaksätt med salt och peppar.
    2. Stek bacon brun och knaprig (eller åtminstone ”tuggig”) i smör. Ta ur pannan och låt rinna av.
    3. Vänd filéerna i mjölet. Stek i smör i en rymlig stekpanna. Fisken ska få en ordentlig yta men inte bli helt färdig – den blir klar när du håller den varm (t ex i ugnen) under följande moment:
    4. Smält rikligt med smör och tillsätt, bacon, tärnat äpple, kapris och slutligen hackad persilja. Låt det fräsa en stund.
    5. Servera fisken på en lyxig, krämig potatispuré. Garnera med rikligt av hacket och smöret.

    Kommentarer

    Tack för din anmälan!

    Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

    Stäng
    Köp