Av: Niklas

Kategori: Varmrätt Gris

Jan 27, 2013

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    Pulled pork i rotfruktspytt med het sötsyrlig salsa

    (4 av 1 röster)

    Ingredienser

    Hel fläskkarré
    Rotfrukter (potatis, kålrot, morot, palsternacka)

    Salsa:
    Lök
    Vitlök
    Mogna körsbärstomater
    Chili (mix i detta fall)
    Olivolja
    Citron
    Kiwi, mandarin (tager vad man haver)
    Rörsocker och honung

    Syrad getost

    Instruktioner

    Smaksatte karrén med vitlök, salt och peppar, grillkryddor, honung, etc.
    Sedan 17 timmar i ugnen på 65 grader

    Brände lök och vitlök i olivolja för att få lite rostad smak, blanda i resten av salsans ingredienser och låt koka i 3 timmar

    Bränn av karrén i 225 grader för att få fin yta precis innan servering

    Rosta rotfrukterna i ugnen på hög värme

    Dra isär köttet till trådar och blanda i spadet från ugnsformen.

    Bygg på höjden med rotfrukter underst, pulled pork på och toppa med mulad getost och salsa på sidan.

    Kommentarer

    Tack för din anmälan!

    Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

    Stäng
    Köp