Av: Jalapenjojesus

Kategori: Varmrätt Övrigt

Apr 7, 2014

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    Himmelsk torskrygg med sparris

    (4 av 2 röster)

    Ingredienser

    För två personer:
    Två tjocka, färska bitar torskrygg på ca 150 gr
    Gott smör att steka i – och skirat...
    Ett knippe sparris, grön eller vit
    1-2 skivor serranoskinka
    salt o peppar
    Lite citron för den som vill

    Instruktioner

    Ju enklare du gör det, desto godare blir det:

    Rimma torskbitarna i 10-procentig saltlag (t ex 0,5 dl salt i 0,5 liter vatten) i en halvtimme.

    Torka de tunna skivorna med serranoskinka till "chips" i ugnen.

    Skala (om det behövs) och koka sparrisen så att du har tuggmotstånd kvar. Den ska vara varm.

    Torka noggrant och stek torskryggen till fin yta i smör. Ös gärna.

    Skicka in stekpannan med torsk i en ugn på 175 grader. Följ värmestegringen noga. Jag tog ut dem vid innertemp 45 grader (som sedan steg till just under 50 grader).

    Grunda med sparris på varma tallrikar, lägg varsamt på torskryggen, häll över skirat smör, och strö över "serranochips".

    Himmelskt med en mullig Riesling.

    Relaterade produkter

    Kommentarer

    Köp