Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss

PS PRAT om mat

En blogg om att lyckas med mat, matlagning och matkultur.

Glödheta tider

1/13/2021

0 Kommentarer

 
​Grilla först - lägg sedan i marinad
Jag brukar börja med att göra en basmarinad till grönsaker, bestående av olivolja, citron. salt och peppar. Kryddningen beror lite på vad jag har hemma men ofta vitlök och sardeller för lite extra sälta. Sen är det vara att lägga dina favoritgrönsaker på grillen (ja, grilla dem först). Lägg sedan de grillade grönsakerna i marinaden när de är klara. Jag gillar att dela färsk lök både röd och gul. Löken blir söt och god. Marinad med citron gifter sig utmärkt med löken. Oskalade hela vitlökar blir också goda på grillen. De är klara när innehållet, ljustbrunt, sött och enormt smakrikt. Passar bra till både kött eller fisk.

Foliepaket
Ett underbart sätt att tillaga färskpotatisen är att göra foliepaket. Fyll folien med potatis som du förkokt i 10 min, olivolja, smör, timjan, gräslök, salt och peppar. Ta dubbla lager med folie och lägg paketet direkt på kolen. Vänd lite då och då.

Foliepaket funkar också med små cocktailtomater. Men då tillsätter jag också lite socker i paketet. Det tar fram tomaternas naturliga sötma bättre.

Vill du vara lite "cross over cool" då kör lätt kokta jordärtskockor i foliepaket. Toppa med misopasta och smör. 

Direkt i glöden
Direkt i glöden går det bra att grilla hela spetspaprikor och auberginer. När skalet är helt svart, gröper man ut innehållet av auberginen i en bunke. Mixa med vitlök, olivolja, spiskummin, tahini, citron, salt och peppar. Volia, där har du en baba ganoush med härlig grillsmak.

Spetspaprikorna läggs i en plastpåse och när de svalnat är det lätt att dra av skalet.  Lägg de skalade paprikorna i citronmarinad med sardeller. Det blir en antipasti, full med smak.

Enklast möjliga
Så här i sparristider är grön sparris penslad med lite olivolja perfekt att grilla. Kronärtskocksbottnar på spett och buketter av blomkål eller broccoli och all sorts svamp. Enklare än så blir det inte.

Variationsmöjliheterna är enorma......Tänk bara på att grönsaker är bäst al dente i alla lägen!
Bild
0 Kommentarer



Lämna ett svar.

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​
  • Meals for schools​
  • ​Scrap Heap
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Om oss 
  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss