Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss

PS PRAT om mat

En blogg om att lyckas med mat, matlagning och matkultur.

Jordgubbar, rabarber och växlande väder

1/11/2021

 
​När det gäller mat och tillredning, hur man bygger en rätt, kombinerar med tillbehör och dryck finns det mycket att lära av naturen.

Smakkombinationer som höjer eller sänker och texturer som tar fram det bästa hos varandra. Ett exempel där man kan utforska detta är med hjälp av alla underbara gubbar, då menar jag de som bor i långa rader, söta, röda och är en riktig sommarfavorit. Jordgubbarna.

Tänk kombinationerDe första gubbarna man kommer åt brukar ju för det mesta slinka ner a´naturelle, som vi längtat. Efter ett par dagars frossande så har det dock hänt, i alla fall hos mig, att de goa gubbarna blir stående i kylen och vissnar. Det är då vi ska börja tänka kombinationer.

Vad kan vi göra för att få upp självförtroendet och attraktionskraften på ängsliga gubbar? Jo, tänk vad som jammar med sött. Syrligt va`!? Just det, rabarber och jordisar ingår med förträfflighet i ett coolt, starkt och kaxigt förhållande. Rabarbern kan däremot vid den här tiden på året också uppträda lite ängsligt på egen hand.

Servera med en vällagrad ostRensa och halvera två liter jordgubbar, skaffa (grannen, torget, trädgården) två inte allt för stora rabarber som du skalar och skivar i tunna skivor. Lägg skivorna i ljummet vatten som du spetsat med ca två matskedar flytande honung, det räcker att det täcker.
Låt stå en stund medan du repar en kruka (näve) mynta, spara en centimeter av rabarbervattnet, blanda hela härligheten med den gröna uppfriskande örten, häll av överflödigt vatten och lägg upp på ett stort fat.
​
Ska vi nu fortsätta på denna vägen så är det gott om plats för att bjuda in något med en kaxig sälta. Det skulle kunna vara en vällagrad ost (finns bra veganalternativ), då bjuder man också in det krämiga som rundar av det vassa i rabarberkompisen.

Lek och känn efter, var kräsen och släpp gamla programmeringar. Överraska både dig själv och andra. 
Njut av naturen och vädret i sin fulla prakt, gör det oförutsägbara. Det finns mycket mer att göra på sommaren än att lapa sol och bada. Boosta dig med vitaminer från naturens kök, ta en lång promenad i regnet och ett dopp i snålblåsten som du egentligen varken vill eller vågar, det händer något där, när vi inte gör som vi brukar.

Jag önskar er fina veckor! 

Zandra-Berta
Bild

Kommentarerna är stängda.

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​
  • Meals for schools​
  • ​Scrap Heap
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Om oss 
  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss