PS PRAT om mat
En blogg om att lyckas med mat, matlagning och matkultur.
Nej, den här bloggen kommer inte direkt från proffsen. Den kommer direkt från John på PS, en besviken och – i det här fallet – mycket oproffsig konsument.
Jag köpte en – för mig - ny produkt i livsmedelsbutiken. Innehållet kommer i ovala blobbar som dallrar och som känns fräschare än de där bruna tärningarna som också kommer i platta förpackningar från Knorr. Den heter FOND ”DU CHEF” och lite längre ner på förpackningens framsida står det FISH. Redan där borde man ha fattat. Hade det verkligen varit fiskfond – eller något som åtminstone påminner om fiskfond – så hade det förstås stått… FISKFOND. Innehållsförteckningen berättar en annan historia än ordet ”fond”, ”du chef” och bilden på en rykande gryta. Det är kuslig läsning: ”Ingredienser: Vatten, glukossirap, salt, grönsaker 8,0%, palmfett, maltodextrin, FISKPULVER 2,0%, jästextrakt socker, arom, förtjockningsmedel, kaliumklorid, kryddor. Ordet ”fiskpulver” är skrivet med versaler – antagligen påtvunget av någon myndighet för att konsumenten åtminstone ska ha en liten, liten chans att kunna läsa sig klokare. Och jag som trodde – hoppades – att jag köpte fond. Det enda som ger mig lite tröst kommer precis i slutet av texten: ”Kan innehålla spår av kräftdjur och blötdjur.” Här kan du läsa om hur du gör din egen fiskfond:Koka fiskfond Kommentarerna är stängda.
|
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
|
![]() |
© 2022 Opexi AB, All rights reserved
Org nr: 556777-4897 |