Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss

PS PRAT om mat

En blogg om att lyckas med mat, matlagning och matkultur.

Zucchinispagetti

1/11/2021

 
​Ofta innebär sommar och semester att strukturen runt ätande och mattider löses upp. Rastlösa och hungriga barn och vuxna hänger hemma och rycker i kylskåpet och undrar redan efter frukost vad det blir för lunch. Efter det är det fika, mellis, picknick och bakning. Ja, har man inget bättre för sig kan man ju hänga i köket under semestern... 

Eller, ligga i hängmattan, måla naglarna, lära sig portugisiska, djupdyka i engelska deckare eller njuta av fågelsången och kanske det viktigaste av sig själv och varandra.

På sommaren vill jag förenkla, glöm långkok, inläggningar, kalljäst och varmjäst. Ät istället det som finns, rakt upp och ner. Maten smakar så mycket nu, njut av färska örter, salt och olivolja. Ett enkelt tips är att skiva tomater, finhacka rödlök och på med mycket färsk oregano. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt och nymald svartpeppar. 

Vill du småäta men ändå äta något gott och stärkande som gör att du blir nöjd i alla fall närmsta timmen är mitt trix guckor, röror och goda geggamojor. Lägg i fina skålar och rada upp i kylen. Ät på kex som är krispiga och lagom mättande. (Nästa vecka bjuder jag på ett toppenrecept). Gör en tapenad med god sälta, en len guacamole, en pepparrot och rödbetsgucka och en nötmättad illgrön pesto. Finns detta i mitt kylskåp kan jag lova att jag är trevlig hela dagen.

Ett köksverktyg jag är riktigt bra kompis med är min Spiralizer, en grönsakssvarv som man kan göra ljuvlig spagetti av. Zucchini (som helt klart fått en ny status sedan den mötte Spiralizern), morötter, sötpotatis och gurka. Allt går att göra "spagetti" av. Det blir fräscht, krispigt och dessutom riktigt snyggt och festligt. Det går snabbt och är roligt att titta på. Barnen, svärfar och grannar hejar på och som en bonus gifter sig dessa krumelurer riktigt bra med guckorna.

Grönsaksspagetti och gucka med sting är Raw Food när det är som bäst. Tänk på att ösa på med smaker när ska du äta grönsaker.

Njut av lata dagar, förenkla, stanna upp och reflektera. Hörs snart igen!
Bild

Kommentarerna är stängda.

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss