Kockar i vårt nätverk
Det är tack vare begåvade, erfarna vänner i några av landets bästa restaurangkök som vi kan stämma av den kunskap och expertis som vi har som mål att föra vidare. Här är några av dem vi gillar mest:
Det är tack vare begåvade, erfarna vänner i några av landets bästa restaurangkök som vi kan stämma av den kunskap och expertis som vi har som mål att föra vidare. Här är några av dem vi gillar mest:
Goran TrninicGorans långa karriär har tagit honom genom hela världens kök. Efter en grundläggande kockutbildning i Östersund flyttade han till London och jobbade några år på bland annat franska Coq d'Argent och Italienska Cecconis. Karriären i Sverige har gått via Berns Asiatiska, Grand Hotel, Edsbacka Wärdshus, matstudion Aveqia, med flera.
|
Henric YoungProfessional Secrets egen proffskock har varit kökschef på Operakällaren och Stallmästaregården. Han började som lärling på Le Chablis i Göteborg och har även gjort en internationell matresa via Stamford i USA, Thailand och Lyon i Frankrike. Henric ansvarar för alla matevent i Professional Secrets regi.
|
Micke BjörkmanMicke har jobbat på framstående restauranger i London, bland andra Nobu och Asia de Cuba. Han förälskade sig i det spanska köket när han jobbade i Murcia. Han har varit kökschef på Boqueria, Vassa Eggen och Tennstopet i Stockholm. Bland egna projekt räknas deVille i Vasastan och Restaurang Agnes på Kungsholmen. Idag anlitar namnkunniga krogar ofta Micke som konsult.
|
Carina och Ulrika BrydlingCarina och Ulrika har bland annat drivit restaurang Marmite i Åre – en av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide – tillsammans med Ulrikas make Jörgen Calmsund. Ulrika är även utbildad sommelier och systrarna har gett ut flera kokböcker. Idag jobbar de med konsultverksamhet inom mat och vin enligt konceptet ”Hållbar måltid”. LRF är en av flera kunder.
|
Martin Isaksson
Martin är konditor och driver sedan 1997 Chokladfabriken tillsammans med Ellinor Isaksson. Martin kan titulera sig både världsmästare i mat och OS-guldmedaljör från sin tid i Kocklandslaget. Till vardags gör han allt från praliner till moussetårtor – och coachar Konditorlandslaget.
Kin Tsui
Kin hittar man numera på Asian Post Office i Stockholm. Han har tidigare jobbat på 39Wäst, Le Rouge, Bistro Berns, Grill, Tennstopet och Kitchen & Table, samt dessertköket på Urban Deli.
William Ahlberg
William har varit souschef på Brillo i Stockholm. Han har tidigare jobbat på Djuret, Totemo Ramen, med flera.
Per Renhed
Per har lämnat karriären som kock bakom sig och jobbar numera som Art Director och varumärkeskonsult på Pond Brand Innovation Company i Stockholm (inte oväntat med mat som specialitet). Hans kockkarriär tog honom bland annat till F12, The Restaurant i London, med flera.
Mac Donald "Mackis" Lundgren
Mac Donald Lundgren driver sedan 2005 anrika Tranan vid Odenplan i Stockholm. Hans långa karriär som kock innefattar bland annat 2 år i Mandalay, Myanmar/Burma, 3 år på Hotell Royal Garden i Hong Kong och 5 år på Wedholms Fisk.
Christophe Buchet
Christophe står i köket på restaurang Bleck i Blecktornsparken i Stockholm. Han har tidigare varit på bl a Ekstedt, Sjögräs, Boqueria, Pubologi och Leijontornet och började sin karriär på Eriks på den tiden när det låg i Gamla Stan, en klassisk plantskola för duktiga kockar.
Nina Arvidsson
Nina på Lisa Elmqvist har tidigare jobbat på Elite Hotel (både Göteborg och Stockholm), Hamnkrogen och Pepes Bodega i Båstad, Bliss Combo, med flera.
Agnes Fällman
Agnes är (i skrivande stund) det yngsta stjärnskottet i TakeOver (se ovan). Agnes har bland annat jobbat med Malin Söderström, på Copper Hill i Åre och drömmer om att bli licensierad sushikock. Just nu jobbar hon på Restaurang TAK i Stockholm.
Magnus Bentzer
Magnus har gått i lära hos Schweiziska stjärnkockar och arbetat sig igenom restauranger som Grand Hotel, L’Escargot, Leijontornet, med flera. Idag driver han Restaurang Aubergine på Östermalm och är även delägare i 39 Wäst på Kungsholmen.
Joel Aronsson
Joel är kökschef på Krakas Krog på Gotland där han bland annat tar personligt för varje dags grönsaksskörd från närliggande gårdar. Han har tidigare bland annat jobbat på Fäviken i Jämtland.
KC Wallberg
KC är traktör på anrika Gubbhyllan på Skansen i Stockholm, håller utbildningar och event – och jagar. Bakom sig har han bland annat en fil kand i Restaurang- och måltidskunskap, ett par år på Riingo och Café Boloud i New York och posten som källarmästare på Gripsholms Värdshus.