Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss



​Hem / Våra vänner
Kockar i vårt nätverk
​Det är tack vare begåvade, erfarna vänner i några av landets bästa restaurangkök som vi kan stämma av den kunskap och expertis som vi har som mål att föra vidare. Här är några av dem vi gillar mest:

Goran Trninic

​Gorans långa karriär har tagit honom genom hela världens kök. Efter en grundläggande kockutbildning i Östersund flyttade han till London och jobbade några år på bland annat franska Coq d'Argent och Italienska Cecconis. Karriären i Sverige har gått via Berns Asiatiska, Grand Hotel, Edsbacka Wärdshus, matstudion Aveqia, med flera.
Bild

Johan Andersson 

​Johan är "executive chef" och styr allt det kulinariska – menyer, butiksutbud, med mera – som vuxit upp kring köttkrogen AG på Kungsholmen. Hans väg dit gick via Frankrike och han har bl a arbetat på Paul & Norbert, Pierre au Palais Royal, Vassa Eggen och Rolfs Kök.
Bild

Henric Young

Professional Secrets egen proffskock har varit kökschef på Operakällaren och Stallmästaregården. Han började som lärling på Le Chablis i Göteborg och har även gjort en internationell matresa via Stamford i USA, Thailand och Lyon i Frankrike. Henric ansvarar för alla matevent i Professional Secrets regi.
Bild

Michael Bischofer

​Michael har bland annat jobbat på Pelikan i Göteborg, Bro Hof, EAT, LUX och B.A.R i Stockholm. Sedan bar det av till hemstaden igen och bland annat Asian Fusion-krogen Toso. Idag hittas han i köket på populära Familjen.
Bild

Stefan Eckert

​Stefan återfinns sedan januari 2013 i köket på Lisa Elmqvist. Han har bland annat jobbat på Hotel Eden i Chamonix, Le Bouchon i Oslo, Berns, Prinsen, Gustavia och på St Barths.
Bild

Micke Björkman

Micke har jobbat på framstående restauranger i London, bland andra Nobu och Asia de Cuba. Han förälskade sig i det spanska köket när han jobbade i Murcia. Han har varit kökschef på Boqueria, Vassa Eggen och Tennstopet i Stockholm. Bland egna projekt räknas deVille i Vasastan och Restaurang Agnes på Kungsholmen. Idag anlitar namnkunniga krogar ofta Micke som konsult.
Bild

Peter Elmqvist

​Peter är fjärde generationens fiskmästare på kungliga hovleverantören Lisa Elmqvist i Östermalms Saluhall.
Bild

Linn Söderström

​Linn driver ambulerande krogen Garba, är känd från Nisses Fredag i P3 och är en av grundarna till nätverket TakeOver för "kockar som inte är män". Tidigare har hon bland annat jobbat på restaurang Ekstedt, Operakällaren och Street Restaurang.
Bild

Albert Lindo

​Albert "Abbe" Lindo började som nittonåring på Street i Stockholm. Sedan dess har han bl a jobbat på Döden i Grytan, Kitchen Table, Nalen, Hasselbacken, Sturegallerian och är idag Sous Chef på Austein Food Works. 
Bild

Carina och Ulrika Brydling

​Carina och Ulrika har bland annat drivit restaurang Marmite i Åre – en av Sveriges bästa restauranger enligt White Guide – tillsammans med Ulrikas make Jörgen Calmsund. Ulrika är även utbildad sommelier och systrarna har gett ut flera kokböcker. Idag jobbar de med konsultverksamhet inom mat och vin enligt konceptet ”Hållbar måltid”. LRF är en av flera kunder.
Bild

Martin Isaksson

Martin är konditor och driver sedan 1997 Chokladfabriken tillsammans med Ellinor Isaksson. Martin kan titulera sig både världsmästare i mat och OS-guldmedaljör från sin tid i Kocklandslaget. Till vardags gör han allt från praliner till moussetårtor – och coachar Konditorlandslaget.

Kin Tsui

​​Kin hittar man numera på Asian Post Office i Stockholm. Han har tidigare jobbat på 39Wäst, Le Rouge, Bistro Berns, Grill, Tennstopet och Kitchen & Table, samt dessertköket på Urban Deli.

William Ahlberg

​​William har varit souschef på Brillo i Stockholm. Han har tidigare jobbat på Djuret, Totemo Ramen, med flera.

Per Renhed

​Per har lämnat karriären som kock bakom sig och jobbar numera som Art Director och varumärkeskonsult på Pond Brand Innovation Company i Stockholm (inte oväntat med mat som specialitet). Hans kockkarriär tog honom bland annat till F12, The Restaurant i London, med flera.

Mac Donald "Mackis" Lundgren

Mac Donald Lundgren driver sedan 2005 anrika Tranan vid Odenplan i Stockholm. Hans långa karriär som kock innefattar bland annat 2 år i Mandalay, Myanmar/Burma, 3 år på Hotell Royal Garden i Hong Kong och 5 år på Wedholms Fisk.

Christophe Buchet

Christophe står i köket på restaurang Bleck i Blecktornsparken i Stockholm. Han har tidigare varit på bl a Ekstedt, Sjögräs, Boqueria, Pubologi och Leijontornet och började sin karriär på Eriks på den tiden när det låg i Gamla Stan, en klassisk plantskola för duktiga kockar.

Nina Arvidsson

Nina på Lisa Elmqvist har tidigare jobbat på Elite Hotel (både Göteborg och Stockholm), Hamnkrogen och Pepes Bodega i Båstad, Bliss Combo, med flera.

Agnes Fällman

​Agnes är (i skrivande stund) det yngsta stjärnskottet i TakeOver (se ovan). Agnes har bland annat jobbat med Malin Söderström, på Copper Hill i Åre och drömmer om att bli licensierad sushikock. Just nu jobbar hon på Restaurang TAK i Stockholm.

Magnus Bentzer

Magnus har gått i lära hos Schweiziska stjärnkockar och arbetat sig igenom restauranger som Grand Hotel, L’Escargot, Leijontornet, med flera. Idag driver han Restaurang Aubergine på Östermalm och är även delägare i 39 Wäst på Kungsholmen.

Joel Aronsson

​Joel är kökschef på Krakas Krog på Gotland där han bland annat tar personligt för varje dags grönsaksskörd från närliggande gårdar. Han har tidigare bland annat jobbat på Fäviken i Jämtland.

KC Wallberg

​KC är traktör på anrika Gubbhyllan på Skansen i Stockholm, håller utbildningar och event – och jagar. Bakom sig har han bland annat en fil kand i Restaurang- och måltidskunskap, ett par år på Riingo och Café Boloud i New York och posten som källarmästare på Gripsholms Värdshus.

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss