Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss



​Hem / Matkunskap / Grönsaker / Grönsaksguiden / Servera grönsaker
Picture
Att det gröna får agera stjärna gör dig uppmärksam på de smaker du uppskattar i det animaliska.

Albert Lindo 
Austin Food Works, Kitchen Table, Döden i Grytan, m fl

Servera grönsaker som ett proffs

  • Utnyttja de vackra färgerna.
  • Utnyttja de vackra formerna.
  • Från krispigt blad till krämig puré.
  • Tänk köttet som garnityr.
  • Överraska med salt.
Grönsakernas värld bjuder på alla möjliga aptitliga former och färger och texturer. Använd dem till full effekt – men var för den skull varsam med att stoppa dit sådant som inte hör hemma i rätten.
Kniv, skål och grönsaker före servering
till produkten

Tänk färg

Varje måltid börjar med att ögonen äter sig mätta och i fallet grönsaker finns alla färger på skalan och alla tänkbara former. Utnyttja det.

Tänk som en arkitekt

Form och konsistens betyder massor för vad som händer i munnen och för hur roligt smaklökarna har det. Det spelar även roll för hur din "kreation" ser ut på tallriken. Skivad morot, morotsstavar och råriven morot är tre olika upplevelser. Försök att ha en – arkitektonisk – idé hur det ska se ut innan du börjar karva i råvaran.

Tänk texturer

Grönsaker gör det lätt att lyfta dina rätter med knapriga, krispiga, oljiga, sträva, silkeslena, mjuka inslag. Ibland är det mycket enkelt: Det är gott med något mycket krispigt ovanpå något lent och mjukt. Det kan även bli väldigt snyggt.

Inlagda grönsaker

Pickles fungerar till nästan allt, både som ingrediens, krydda och garnityr. Läs allt om att pickla grönsaker.

Salta fläckvis

Joel Aronsson förordar att du ”zonsaltar” och inte ”jämnkryddar” råvaran. Han menar att det blir en mer intressant smakupplevelse om smaklökarna då och då råkar ut för små smakexplosioner när munnen arbetar sig igenom en munsbit. Det här är ytterligare ett knep som gör grönsakernas milda smakvärld lite större.

Tänk om 

Gör köttet till accent och krydda. Det ger dig ännu mer frihet att jobba med de vackra grönsakerna.
Lasagne på grönsaker
pickla grönsaker
bjud på gado gado

Kocken tipsar

till produkten
till produkten
till produkten
till produkten
Se alla produkter

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss