Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss



​Hem / Matkunskap / Kökets grunder / Köksmästaren har ordet / Bli vän med din släng

Allt om din kökshandduk

  • En släng ska vara ren
  • Proffskökets mest mångsidiga redskap
  • Ha en bunt i köket och tvätta regelbundet
I proffsköket kallas den ”släng” och i händerna på en kock blir den ett av kökets viktigaste och mest mångsidiga redskap. ​

Den ska vara ren och torr

En släng ska vara ren och torr och finnas vid din sida oavsett var du befinner dig eller vad du uträttar i köket. Många TV-kockar har slängen över ena axeln, men Per Renhed – före detta kock på bland annat F12 i Stockholm – blev till slut sned i ryggen av den här vanan. Klok av erfarenheten rekommenderar han att du byter axel då och då. 
Kokcens kökshandduk, släng
Ingen kock använder någonsin en grillvante.
​

Per Renhed, före detta kökschef, gillar sin släng
till produkten

Helst en vit släng

Slängen ska inte vara mönstrad eller färgad, för det ska vara lätt att upptäcka fläckar och föremål. Väven ska vara greppvänlig och fast och den ska inte bli "noppig" efter upprepade tvättar. Slängen SKA tvättas många gånger för att maximera uppsugningsförmågan.

Kökets mest mångsidiga redskap

Din släng har fler funktioner än något annat verktyg i ett kök. Den kan använda till allt från att torka rent till att rädda liv. Den stoppar blod och fungerar utmärkt som bandage och genom att göra en ispåse av den kan du kyla blåmärken och brännskador. 

Slängen som stänkskydd

När du knäcker skaldjur, till exempel. Och som skydd för händerna när du öppnar ostron.

För att greppa

Slängen ger ett stadigare grepp om det mesta som är varmt, kallt vasst eller halt.

Improviserat förkläde

Du ska vara lika ren och snygg som ditt kök. Använd slängen för att täcka generande fläckar på förklädet.

​Slängen är bästa iskrossen

Gör en påse med is av slängen och däng den i bordet, eller bearbeta med en stekpanna. Fungerar även med nötter.

Byt släng ofta

En smutsig släng ska inte komma i närheten av mat och en fuktig släng isolerar inte mot värme. Att ha en ren och torr släng säger något om dig och ditt kök. ​

​Mer hygienisk än disktrasan

Med en bunt slängar som du byter och tvättar regelbundet får du bättre hygien i köket. Ett betydligt fräschare – och proffsigare – alternativ till disktrasan.
Kockens slängar
matkunskap

Bästsäljare

till produkten
till produkten
till produkten
till produkten
Utforska våra produkter

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss