Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss

PS PRAT om mat

En blogg om att lyckas med mat, matlagning och matkultur.

Impa med hemgjord korv

1/13/2021

0 Kommentarer

 
​Det lättaste sättet att göra korv är om man har en köttkvarn med korvhorn. Men annars går det bra med en tratt, vass kniv och skärbräda. Köttet i korven bör vara minst 10 % fett i men helst fetare. Annars riskerar du att få en torr och hård korv. Nötkött, lammkött, fläskkött, viltkött och fågelkött... du kan göra korv på allt. Efter smak och tillgång. Välj torkade kryddor, de smakar mer. Dessutom slipper du risken att korven möglar.

Att välja korvskinn
Fjälster eller korvskinn finns numera att köpa på många välsorterde butiker, annars kan du alltid be din handlare att ta hem det. Är du nybörjare på att göra korv, börja med att använda grisskinn, som är ca 3,5 cm i diameter. Fårskinn är smalare och tunnare. Det kräver lite mer pyssel och handlag.

Låt färsen stå
När jag gör min färs till korven får den gärna stå i kylskåpet och dra åt sig smakerna minst 3 timmar. Dessutom blir färsen lättare att jobba med om den är lite kallare. Innan du ska börja stoppa korven, provstek gärna färsen, för att se om du ska tillsätta mer kryddor, salt, peppar eller fett.

Stoppa korven
Skölj sedan igenom fjälstren ordentligt med kallt vatten. Efter det är det bara att sätta igång att stoppa korven. Du kan välja mellan att använda bindgarn eller göra små knutar mellan korvarna. Känner du dig extra proffsig, kan du snurra korvarna efteråt. Se då bara till att korven inte är för hårt stoppad. Jag brukar göra ett litet hål i varje korv, med en smal kniv. Det är för att inte korven ska spricka, när du steker eller grillar den.

Här kommer recept på min favoritkorv
Sweet Italian pork Sausage

1 kg fläskkarre
250 gram späck
250 gram rimmat sidfläsk
3 msk rödvinsvinäger
1,5 msk salt
3 tsk krossad svartpeppar
1,5 msk torkad persilja
1 msk vitlökspulver
2 msk riven gullök
1 msk torkad basilika
2 tsk paprikapulver
2 tsk chiliflakes
2 tsk mortlade fänkålsfrön
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1-2 tsk farinsocker

Kör köttet genom köttkvarnen, två gånger. Blanda in alla övriga ingredienser. Fyll korvarna och stek eller grilla dem. Vilken fröjd att bjuda på i kvällssolen.
Bild
0 Kommentarer



Lämna ett svar.

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss