Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss

PS PRAT om mat

En blogg om att lyckas med mat, matlagning och matkultur.

Kikärtsmjöl bra alternativ och glutenfritt

1/13/2021

0 Kommentarer

 
​Under  mina många resor runt jorden har jag alltid förvånats över hur många glutenfria alternativ det funnits, särskilt i USA. När en släkting blev glutenintolerat på senare år började jag titta efter andra alternativ i hyllorna i mataffärerna här hemma. Och det finns massor! Många andra mjölsorter har dessutom mer smak än vetemjöl.

Kikärtsmjöl funkar bra när du ska fritera
Kikärtsmjöl som med sin nötaktiga smak, ger lite extra sting. Det funkar utmärkt när du ska fritera. Jag friterar gärna olika grönsaker med kikärtsmjöl. Kombinationen blomkål friterad i kikärtsmjöl är fantastisk. 

Rismjöl ger en lättare känsla
Rismjöl är vanligt i asien och påminner om potatismjöl i färg och textur. Rismjölet ger en "lättare" känsla du till exempel gör en tempurasmet.

Spättor i polenta
Jag brukar panera spättor i ägg och polenta (typ av majsmjöl) och upptäkt att det ger en härlig, krispig yta, när du steker den. Så vetemjöl är total onödigt i detta fall.

Bakverk och desserter
När det kommer till bakverk och desserter har jag flera gånger rent av bytt ut mjölet mot andra sorters mjöl tex kokosmjöl, mandelmjöl och potatismjöl. Med blandad framgång. Mandelmjölet innehåller mycket fett, så använd mindre mängd när du bakar. Kokosmjöl är ganska sött därför bör du ta mindre socker eller tillsätta lite extra salt. Senast när jag gjorde "Kärleksmums" använde jag kokosmjöl och det fungerar utmärk. Det blir en bra smakkombination med kakao och kaffe. Jag bytte rätt och slätt ut allt vetemjöl i smeten till kokosmjöl.

Sojamjöl
Sojamjöl är fullt med nyttiga ämnen och passar både till mat och desserter. Mina crepes och pannkakor blir väldigt bra på sojamjöl. Och ingen känner någon skillnad.

Mjölsorter av alla dess slag finns nu att hitta i de flesta matbutiker. Det är bara att sätta igång att exprimentera. Det värsta som kan hända är att det inte blir bra. När det kommer till matbröd har jag själv inte börjat än. För mig är levinbrödet det godaste....så det köper jag med glädje färdigt.
Bild
0 Kommentarer



Lämna ett svar.

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss