Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss

PS PRAT om mat

En blogg om att lyckas med mat, matlagning och matkultur.

Kycklingvingar med lönnsirapsglaze

1/5/2021

 
​När kvalet i den klassiska sprinten var avklarat kände vi hungern komma krypande. Det behövdes fingerfood, sånt man kan ställa fram på bordet och plocka med när lusten faller på. Det behövdes också något gott att dricka till efter en dag i skidbacken (ja, vi var i Sälen några dagar).

Kycklingvingar är så förbaskat tacksamt för de går alltid att ha i frysen och de blir världens godaste bara de får hjälp av lite kryddor och såser. Eftersom det här är perioden då vi äter som mest amerikanska pannkakor fanns det en redig flaska lönnsirap i skafferiet. Den fick bli en bra grund.

Ibland friterar jag dem. Det är gott eftersom de blir riktigt krispiga runtom, men lite omständigt jämfört med hur vansinnigt snabbt det går att sprida ut dem i en form, ha på någon form av sås eller smaksättning och sen köra dem i ugnen tills de har fin färg. Somliga låter dem gå lite längre på 180 grader medan jag är den som nästan vill grilla dem och därför kör 225 grader runt 15-20 minuter.

Receptet nedan är duktigt smidigt och precis vad man hinner fokusera på mellan kval och final i skidtävlingarna. Samtidigt kan man göra det ännu enklare för sig genom att använda en färdig bbq-sås (eller göra en egen) eller kanske en teriyakisås och pensla dem med.

Vill man ha lite mer matighet kan man servera en cole slaw, sallad eller bakad potatis till.

Kycklingvingar med lönnsirapglaze
Tid: 45 minuter 
Mängd: 4 portioner

1 kg kycklingvingar
2-3 dl lönnsirap
1 dl farinsocker
2 vitlöksklyftor
0.5 dl japansk soja
2 tsk dijonsenap
2 krm nymald svartpeppar
1 msk tomatpuré
0.5 dl Singleton Spey Cascade
1 salladslök (valfritt)

1. Tina vingarna om de är frysta. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Torka av vingarna så de är torra på ytan. Skär av yttersta vingspetsen och dela vingen i två delar.
3. Lägg dem i en form och tillaga i mitten av ugnen. När de fått färg och blivit krispiga i skinnet är de klara. Räkna med 15-20 minuter.
4. Blanda lönnsirap och farinsocker i en kastrull. Pressa i vitlöken. Tillsätt soja, dijonsenap, svartpeppar, tomatpuré och whisky.
5. Koka upp och låt sjuda på mellanvärme tills såsen tjocknat och blivit simmig.
6. Lägg de varma kycklingvingarna i en skål, häll över såsen och skaka runt ordentligt tills de är helt täckta.
7. Finhacka salladslöken, strö över och servera.

Mycket, mycket mer matnyttigt om kyckling hittar du här.
Bild

Kommentarerna är stängda.

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​
  • Meals for schools​
  • ​Scrap Heap
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Om oss 
  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss