Michaels matresa började när han gick i nian och praktiserade på anrika Brasseriet Lipp med sin ”sällsynt goda utsikt över Avenyn”. Han ville vara lika kunnig som tuff som kockarna i köket där. Men det riktiga, målmedvetna intresset kom senaste. Idag vet han förmodligen mer än de flesta yrkeskockar om hur man handskas med fisk. Och han bjuder gärna på en sort som du aldrig hört talas om.
VARFÖR KOCK? Till skillnad från många andra kockar så var jag inte så intresserad av matlagning när jag var liten och att jag under skoltiden praktiserade på restaurang var egentligen en ren tillfällighet. Jag insåg dock snabbt att jag faktiskt var både bra, snabb och duktig på att laga mat. Så efter grundskolan blev det restaurangskolan på Burgårdens gymnasium som gällde. DEN STORA DRÖMMEN? Jag är ju ursprungligen från Österrike så drömmen skulle vara att ha en restaurang där. Gärna i en skidbacke. Det kan ju dock bli lite svårt med fisk där men det får väl bli forell och karp på menyn. TIPSET! Stek fisken kortare tid än du vill ha den. Ett talesätt i restaurangkök lyder: ”Den går färdigt på vägen ut”. Läs mer om PS nätverk med kockar Kommentarerna är stängda.
|