Rökt orrbröst med äppel- och sellerisalladDet här receptet kommer från Svenska Viltmatakademin och är kanske mindre lämpligt för första gången du lagar orre. Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt.
Recepttips:
|
|
Recept – rökt orrbröst med äppel- och sellerisalladIngredienser:
6-8 portioner 4 st orrbröst utan skinn 1 l saltlake 5 % (9,5 dl vatten, 30 g salt, 20 g nitrit som köps på apotek) ca ½ l fina alspån 2 vitlöksklyftor, delade 1 kvist rosmarin 20 enbär ½ rotselleri 2 äpplen 1 dl majonnäs ½ msk Dijonsenap 2-3 msk ljus fågelfond (kan bytas ut mot buljong eller vatten) 3 msk färsk riven pepparrot salt peppar Till garnering: Sallad, exempelvis frisé eller rosé, samt lite skott 1 dl vinägrett 1 msk balsamicovinäger Gör så här:
|