Perfekt vaniljglass
Glass kan göras på ett myller av smaksättare, men av någon anledning har vaniljglass blivit glassarnas glass. Vanilj är en torr smaksättare
Receptet på den här sidan kan du även smaksätta med andra ingredienser än vanilj, men tänk på att "blöta" ingredienser såsom bär och frukt kommer att påverka konsistens, tid till frysning, med mera.
|
|
Recept vaniljglass
Receptet nedan på klassisk vaniljglass har skapats av Sveriges kanske främsta chokladkonditor (och världsmästare med kocklandslaget, med mera) Martin Isaksson. Det här och andra proffsiga recept hittar du i boken Chokladfabrikens desserter.
Till ca 8 portioner vaniljglass:
2 1/2 dl socker (225 g)
14 äggulor (275 g) 1 vaniljstång 4 dl mjölk 4 dl vispgrädde 2 1/2 msk glykos (35 g) Gör så här:
Med en vanlig glassmaskin kommer man långt. |