ÄlgfärsFärs är kanske det bästa sättet att bekanta sig med vilt. Det är magert, nyttigt, lättlagat och man får mycket smak för pengarna. Framför allt älgfärs brukar vara lätt att få tag på i vanliga livsmedelsbutiker.
Bra att veta om älgfärsFärs av älg är magrare än till exempel nötfärs, vilket kan göra den lite torrare. Med en skvätt grädde tillför du både mer fett och vätska.
Tänk också på att salta färsen minst en timme innan du ska blanda den, så binder den vätska och får fin konsistens. Salt är ett starkt bindemedel, om du låter det jobba en stund behöver du inga ägg i färssmeten. Har du hittat fryst färs, tina den snabbt i en påse under rinnande vatten så behåller den smak och konsistens bättre. |
|
Hur lagar man älgfärs?I princip kan du göra allt med älgfärs som du gör med nötfärs. Skillnaden är den goda viltsmaken och den lägre fetthalten. (Och den sköna känslan av att du äter ett naturligt, hållbart kött.)
Grunderna för biffar, järpar och bullar på viltfärs:
Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt. Klassiker - ÄlgfärsÄlgköttbullar med potatismos och rårörda lingon.
Här köper du älgfärsDu finner denna styckdetalj, med leverans till dörren, här: Köp svensk älgfärs
|