BjörnentrecôteDen här styckdetaljen kan skivas för stekpannan eller grillen. Björn gör sig extra bra på grillen eftersom det inte är lika magert som annat vilt.
Dubbelkolla att köttet är trikintestat så vågar du njuta av och bjuda på ett vackert rosa kött Bra att veta om björnentrecôteVar rädd om fett kring köttet, det är det som ger smak och saftighet.
|
|
Hur lagar man björnentrecôte?Stek entrecoten snabbt på hög värme i en gjutjärnspanna. Den här detaljen riskerar att bli smetig i konsistensen om du låter den gå på låg temperatur. Dela hellre upp köttet stek det i mindre bitar.
Låt inte entrecôten ligga still i pannan, utan vänd den så ofta som möjligt så att värmen smyger in i köttet. När den har fått lite yta, stäng av värmen och låt köttet bli 59-61 grader* på eftervärmen. Servera genast. Krångla inte till det med den här fina detaljen. Salt, peppar och smör gör underverk. Grunderna när du tillagar en filé eller mindre biff av vilt:
* Enligt Livsmedelverket ska kött från björn hettas upp till över 65 grader. Men eftersom svenskt björnkött alltid testas för trikiner kan du sikta på en lägre temperatur för ett betydligt saftigare och godare resultat. Klassier - BjörnentrecôteNystekt björnentrecôte med karljohansvampsås.
|