BjörnfärsOm du hittar björnfärs – köp den! Färs är kanske det bästa sättet att bekanta sig med vilt, inte minst björn. Det är gott, lättlagat och man får mycket smak för pengarna. Dessutom är det alltid mer spännande att äta björn än att äta nötfärs.
Bra att veta om björnfärsSalta färsen minst en timme innan du ska blanda den, så binder den vätska och får fin konsistens. Salt är ett starkt bindemedel, om du låter det jobba en stund behöver du inga ägg i färssmeten.
Har du hittat fryst färs, tina den snabbt i en påse under rinnande vatten så behåller den smak och konsistens bättre. |
|
Hur lagar man björnfärs?I princip kan du göra allt med björnfärs som du gör med vanlig färs som nöt och lamm. Skillnaden är den goda viltsmaken och den sköna känslan av att du äter ett naturligt, hållbart kött.
Grunderna för biffar, järpar och bullar på viltfärs:
Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt. * Enligt Livsmedelverket ska kött från björn hettas upp till över 65 grader. Men eftersom svenskt björnkött alltid testas för trikiner kan du sikta på en lägre temperatur för ett betydligt saftigare och godare resultat. Klassiker - BjörnfärsBjörnköttbullar och gräddsås med lingon.
|