Hur kokar man ris?Nej, det är inte så enkelt som det låter. Ris har en förmåga att bli antingen överkokt eller underkokt. Så här lyckas du så gott som alltid med vanligt, vitt ris:
Gör så här:Den här metoden gäller framför allt jasminris, som ska bli poröst och fluffigt – men som blir kletigt, som gröt, om det kokas fel:
|
|
Stormkoka inteOm riset ligger och kokar i vatten för länge och för hårt så faller det isär och blir som gröt. Det är egentligen ångan du vill åt, som i en riskokare av asiatiskt snitt.
Jämn värme ett måsteOm riset bränns i botten så beror det ganska säkert på att din kastrull inte håller måttet. Tjock botten som fördelar värmen jämnt är ett måste:
Riskastrull från PSAlla våra kastruller är byggda i fem (5) lager ända upp till kanten. Det ger en unikt jämn värmefördelning på spisen och ökar dina chanser att lyckas med ris (och mycket annat). Du finner alla våra kastruller här.
|