Hur mycket pasta per portion?Hur stor ska det där knippet med torr spaghetti vara för att ge en perfekt portion på tallriken? Det finns lika många svar som det finns självutnämnda pastakockar. Vårt tips är att du gör som proffsen och väger pastan – spaghettin – på våg och kokar rätt mängd varje gång.
Rätt mängd pasta per person:Restaurangmåttet är 110 gram torr pasta. Om du vill vara lite mer generös hemma kan du räkna med 120 gram. Det där paketet med 500 gr är med andra ord perfekt för 4 till 5 personer...
Rätt mängd vattenKanske tänker man mest på pastamängden, men det handlar också om mängden vatten. Här ska man räkna 10 gånger så mycket vatten som pasta. En liter vatten till 100 gram pasta är lagom. Detta hindrar pastan från att klibba ihop. När du kokat upp vattnet och häller i pastan så behåller vattnet sin värme bättre ifall du har mycket vatten - och resultatet blir bättre kokt pasta.
PS Sauteuse har kallats marknadens bästa kastrull för att göra pastarätter av ett par anledningar. Den är rejäl (3l) och har 5 lager stål vilket skapar en jämn värmespridning så att pastan blir jämnt kokt. Den hittar du här: Sauteuse. Snabba, enkla pastarecept?Vi har listat några favoriter. Du finner dem här: Enklaste pastan
|
|