RådjurshjärtaRådjurets hjärta är en delikatess, kanske framför allt för den som själv jagar och som kan avnjuta det alldeles, alldeles färskt.
Bra att veta om rådjurshjärtaDet är den eleganta, lite mindre storleken som gör den här styckdetaljen läcker.
Hur lagar man rådjurshjärta?Torka av och strimla hjärtat med en vass kniv. Stek strimlorna hastigt i en mycket het gjutjärnspanna. Salta och peppra.
Smaksätt med pikanta ingredienser, till exempel kapris och hackad rödlök. Eller smaksätt med skogens eget skafferi, till exempel stekt svamp och salladslök. Kanske lite riven pepparrot också. Eller smaksätt med en asiatiskt touch, till exempel soja, sesamolja, sesamfrön, strimlad rå gurka och en skvätt vinäger. Klassiker - RådjurshjärtaTunna, nystekta skivor rådjurshjärta som tilltugg efter en lyckad jakt.
|