Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss



​Hem / Matkunskap / Kött / Styckdetaljer kött / Styckdetaljer gris / Fläsksida Sidfläsk

​Fläsksida - sidfläsk

Förekommer oftast som rimmat, skivat stekfläsk. I rökt form blir det bacon. Fettinnehållet i den här styckdetaljen ligger omkring 90%. Sidfläsk, ”pork belly” på engelska, är populärt i Kina och Korea. Det är även en av basingredienserna i fransmännens ”Choucroute garnie” och tyskarnas ”Schlachtplatte”.

Bra att veta om sidfläsk

Saltat sidfläsk förekommer i alla kök där man äter gris, som stekfläsk, bacon, lardon, pancetta, med flera. Italiensk pancetta är lufttorkad – men inte rökt – och särskilt koncentrerad i smaken. Fransk lardon kallas för lardons när den skurits i bitar och tillsätts i, till exempel, boeuf bourguignon. Sidfläsk fungerar även utmärkt i Asiens kryddstarka och söta kök.

Allt om bacon hittar du här.
Rimmad fläsksida
till produkten

Hur lagar man fläsksida?

Färskt och rimmat sidfläsk blir gott stekt och serveras traditionellt med bruna bönor eller raggmunk och lingon. Rökt sidfläsk är en ingrediens i kroppkakor och fläskpannkaka.

Hela stycken med sidfläsk har lång hållbarhet, vilket betyder att du kan satsa på en större bit av hög kvalitet till ditt kök. Då har du en ingrediens och smakgivare som du kan forma och använda på många olika sätt. Prova dig fram med bacon, sidfläsk, lardon och pancetta. När franskt sidfläsk, lardon, finhackas så kallas bitarna för lardons. Den italienska varianten, pancetta, är lufttorkad och extra smakrik. Även den söta, asiatiska smakpaletten fungerar med sidfläsk.

Färsk fläsksida kan kokas och därefter grillas. Eller rimmas och kryddas och kokas. För ett smakrikt, sönderfallande kött: Tillaga fläsksidan i ugnen på 150 grader i ca 4 timmar. Stek i skivor för att få en fin yta före servering.

Knaprig svål är en delikatess och ett perfekt tilltugg. Helstekt, knaprig fläsksida har blivit en populär rätt på svenska restauranger.

Du kan även confitera den här fettrika styckdetaljen.

Klassiker - fläsksida/sidfläsk

Stekt fläsk med löksås. En nyklassiker är ett helt stycke ugnsstekt fläsksida med krispig svål.
allt om bacon
Vad är bao?

Kocken tipsar

Till produkten
till produkten
till produkten
till produkten
Utforska våra produkter

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​
  • Meals for schools​
  • ​Scrap Heap
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Om oss 
  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss