Gör en terrin
Vad är en terrin? |
|
En optimal förrätt
Man kan smaksätta en terrin med i princip vad som helst, man kan förbereda den långt innan gästerna kommer, och så är den dessutom snygg. Varianten på den här sidan har en neutral färskost och crème fraîche som "bindemedel", vilket ger en lite syrlig lätthet till rätten. Det gör också att den enkelt kan matchas med olika smaksättningar och tillbehör.
Terrin efter säsong
Ett tips är att helt enkelt göra terrin på det som är i säsong. Två vegetariska exempel:
Lunchlådor som terrinform
Det vanliga är att använda en rektangulär brödform till en terrin. Det blir perfekt till ett stort kalas, men för mycket till en vanlig middag. Här har vi bantat ner mängden och receptet till ca 6 personer. Och använt matlådor i glas som terrin-formar. (Även PS mise en place-skålar ger en fint formad terrin.) Att klä in formen med plastfolie får terrinen att släppa lättare.
|
Grundrecept terrin
För ca 6 pers:
Gör så här:
|