PicanhaEn brasiliansk styckningsdetalj som allt oftare dyker upp på svenska krogar och hos välsorterade köttbutiker. Den sitter högt upp på djurets bakdel, en svensk översättning blir ”rostbifflock med fettkappa”.
Rätt innertemperatur Picanha
|
|
Hur lagar man picanha?Ta ut köttet i god tid så att det hinner uppnå rumsvärme innan du steker eller grillar det. Picanhan är populär för att den är saftig och smakrik. För att den ska upplevas som så mör som möjligt ska du dela den i långa biffar genom att skära mot muskelfibrerna.
Torka av och klappa in generöst med salt – det mesta rinner ändå bort på grillen eller i stekpannan. Om du ska grilla kan du avvakta med peppar till efteråt eftersom bränd peppar får en frän smak. Behåll det fina fettet på när du tillagar den och låt gästerna lämna det på tallriken. Tänk på att den här styckdetaljen fäller mycket fett vid tillagningen. Låt köttet vila före servering. Bra att veta om PicanhaNamnet uttalas ”pickannja”. Styckningsdetaljen är mör och smakrik och tas endast från djur av högsta kvalitet.
Klassiker på PicanhaRostbifflock med fettkappa grillad i sin helhet på ett roterande spett och serverad i tunna, ny-skurna skivor vid bordet, som i Brasilien.
|
LÄS MER