Rödkål på två sätt
Enkel, fräsch, krispig rödkålssalladEn syrlig rödkålssallad på rödkål med smak av apelsin signerad systrarna Brydling (Marmite i Åre, Bro Park Krog, m fl). Stjärnanis kan bytas ut mot annan kryddning.
Fräschaste rödkålssalladen – receptDu behöver:
300 g tunt riven rödkål 2 msk ättika 4 msk socker 1 dl vatten ½ st stjärnanis 1 st finrivet skal av apelsin Gör så här: 1. Gör en varm lag av ättika, socker, vatten, stjärnanis och apelsinskal. 2. Strimla rödkålen mycket tunt med hjälp av mandolin. 3. Då det är dags att servera, lägg i rödkålen i den varma lagen och blanda runt. |
|
Rödkål med glögg och Grand MarnierEn kryddig och aromatisk variant på mer klassiska rödkålsrecept som tagits fram av Henric Young, en gång i tiden kökschef på Operakällaren, men idag galjonsfigur här på PS. Tillagas gärna dagen innan.
Lyxigaste rödkålen – receptDu behöver:
1 kg rödkål 2 rödlökar 75 gram smör 2 gröna äpplen, syrliga 2 msk rödvinsvinäger 1dl glögg 6cl Grand Marnier Mortlad kryddpeppar Mortlad svartpeppar 3 hela nejlikor 2 lagerblad 3 msk sirap 1 dl grönsaksbuljong /umamibuljong Gör så här:
|