Så serverar du kålSnabbast är godastServera kål på en gång. Rå kål blir tråkig när den torkar och tillagad kål är godast varm.
Pynta med chipsPlocka ner kålen i blad och rosta i ugnen på 90 grader över natten så får du fina kålchips.
|
|
Ätbar prydnadskålPrydnadskål som dekoration i rabatten har man hört talas om. Ännu bättre är det när den snygga kålen går att äta, som rödkål skivad på tvären eller brysselkål i halvor eller skivor. Tunt skivad blomkål blir fina ”träd”. Tänk lite som en arkitekt när du "bygger" tallriken med hjälp av krispig, ibland färgrik kål.
Örter på kålenSmaka upp bräserade eller ugnsbakad kålklyftor med färska örter, till exempel persilja. Eller hacka ihop en gremolata på persilja, citroncest och vitlök och strö över. Och glöm varken salt eller fett i någon form.
Ta vara på blastenSpäd blomkålsblast kan bli små blad med fin smak att ha i salladen.
Fixa ett smulHyvla bort 2-3 millimeter av blomkålens – eller broccolins – yttersta till ett smul och strö det över maten som en avbrott i konsistens och färg.
|