Alaska Pollock
Innertemperatur Alaska Pollock
50 till 52 grader.
Hur lagar man Alaska Pollock?På de brittiska öarna är den här fisken populär som råvara till fish & chips – helst dagsfärsk. Fritera den gärna i frityrsmet som håller ihop bitarna. Den knapriga frityren och fettet förstärker smakupplevelsen av den här goda fisken.
Den – oftast – djupfrysta fisken du hittar under det här namnet i Sverige gör sig nog bättre i en gratäng. Rommen anses vara en delikatess. Bra att veta
Alaska Pollock är stilla havets motsvarighet till vår torsk, även om den egentligen är närmare släkt med fisken vi kallar ”Lyrtorsk” eller ”Bleka”.
Fångsten bereds ofta direkt på fartygen och transporteras vidare till hela världen i fryst form. Den fisk som fångas i Nordatlanten och som vi kallar lyrtorsk/bleka kallas på andra sidan av engelska kanalen för just ”pollock”. Klassisk rätt - Alaska Pollock
Eftersom Alaska Pollock sällan eller aldrig är färsk i våra butiker: En smakrik, krämig gratäng. Stekt svamp och lite grädde fungerar alltid som smakgivare.
|