2 såserAprikossås med ingefäraSöt, sur och het – alla smaker som trivs med anka.
Ingredienser 1 dl aprikosmarmelad 2 dl vatten 1 msk risvinäger/vitvinsvinäger 2 hackade schalottenlökar 1 klyfta vitlök 1 färsk chilifrukt ½ msk riven färsk ingefära Cayennepeppar Soja Gör så här:
|
|
RödvinssåsEn klassiker som kan bli basen i en apelsin- eller körsbärssås.
Ingredienser 2 hackade schalottenlökar 1 morot 1 bit rotselleri 1 knippe persiljestjälkar Färsk timjan 3 dl rödvin 3 dl kalvbuljong / fond Umamibuljong Rödvinsvinäger Kallt smör Gör så här:
|
Ankbröst - 2 tillbehörKrispig potatiskaka med jordärtskockspuré och stekt shitakesvamp
Ingredienser
8 rivna potatisar 2 schalottenlökar 4 jordärtskockor Shitakesvamp 8 rivna potatisar Smör Gör så här:
Apelsin och grön sparrissallad
Ingredienser
En apelsin i filéer Färsk grön sparris Sherryvinäger Gör så här:
|