Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss



​Hem / Matkunskap / Kött / Styckdetaljer kött / Styckdetaljer fågel / Ankbröst

Ankbröst

De finaste styckdetaljerna på ankan. Rätt tillagade blir de saftigt goda och dessutom vackra på tallriken.

Proffstipset som gör hela skillnaden

- fyll i din mailadress och få svaret direkt. 
Skicka
Skivat ankbröst
till produkten

Hur lagar man ankbröst?

Överstekt anka är ingen hit. Innertemperaturen ska hamna på högst 58 grader när köttet har vilat färdigt. Gör så här:
• Sätt ugnen på 200 grader.
• Nyckeln till ett perfekt ankbröst är att skinnet blir krispigt. Snitta ett dekorativt rutmönster på skinnsidan så att salt och kryddor kan komma åt. Salta och peppra. Mycket salt hjälper till att dra ur en del av vattnet ur det feta skinnet.
• Börja med en kall stekpanna utan stekfett. En viktig poäng är att ankan ska steka i sitt eget fett. Det ska lämna skinnet, som ska bli knaprigt.
• Lägg i ankbrösten med skinnsidan neråt och höj värmen gradvis. På det här sättet ”chockas” inte skinnet på ankan och så mycket som möjligt av fettet smälter och sipprar ut.
• 80 till 90 % av tillagningen ska ske på skinnsidan. Stek på hög värme tills skinnet är vackert brunt och knaprigt. Vänd på ankbrösten och ”stäng” även köttet på andra sidan på hög värme.
• För att inte torka ut ankbrösten, låt dem gå klara i ugnen. Viktigt:
• Vänd brösten igen så att de hamnar med skinnsidan ner i pannan i ugnen. (Att använda en ugnsform går också bra, men då ska den vara ordentligt uppvärmd – från ugnen – när du lägger i brösten.)
• Innertemperaturen, när ankbrösten har vilat i minst 7 minuter, ska hamna på 55 till 58 grader. För en perfekt rosa kärna ska de kännas elastiska, inte stumma.
• För en så mör upplevelse som möjligt, tranchera ankbröstet ”på snedden” på bredden (ungefär som du skulle skära ett avlångt bröd).

Proffskockens hemligheter:

  • Ankans skinn är fett och köttet är kraftigt. När du serverar anka handlar mycket om en aptitlig presentation.
  • Använd ugn i slutet av tillagningen. Om du genomsteker bröstet i pannan kommer de yttre delarna att torka ur.
  • Spara på ankfettet! I det kan du, till exempel, steka grönsaker.

Klassiker - Ankbröst

Traditionellt serveras ankbröst med en apelsinsås eller körsbärsås, men en klassisk rödvinssås med syrlig sötma går lika bra. Dekorera gärna med ”filéer” av apelsin i olika nyanser.

Hur lagar du ankbröst? Dela dina tips!

Ankbröst på skärbräda
Steka kött
kött i ugn

Kocken tipsar

Till produkten
till produkten
till produkten
till produkten
Utforska våra produkter

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss