FläskkotletterDen här styckdetaljen är samma kött som fläskytterfilé, men i skivad form och med benet kvar. En fin fläskkotlett är mör och smakrik och kan användas till det mesta. Vanligast är att helt enkelt steka kotletterna i en stekpanna.
Bra att veta
Smaken och resultatet hänger på råvaran och variationen är stor. Var frågvis i butiken.
Hur lagar man fläskkotletter?Marmorerade kotletter kan utan vidare stekas som de är. Magra kotletter kan paneras för att bättra på saftigheten.
Skär skåror i fettranden så att kotletten bevarar sin form när du steker eller grillar den. Tänk på att köttet är magert och snabbt blir torrt, även när fettranden sitter kvar. För att få en fin och smakrik stekyta, gnid in kotletten med olja (inte smör) och stek i en torr och ordentligt upphettad panna. Servera gärna fläskkotlett med något sött, syrligt och fruktigt, till exempel äppelmos. Lyckas med fläskkotletter Klassiker - fläskkotletter
Stekta fläskkotletter utan att krångla till det: Vispa ut stekspadet med grädde, buljong, salvia, balsamvinäger och en skvätt sött vin.
|
|