HjärtmusslorEn nätt och aptitlig mussla som kokas levande ungefär som blåmusslor. Går under namnet cockles på engelska.
Bra att veta
Hjärtmusslor kan ersätta vongole, men är något mindre. Om du kan, ät alltid musslor samma dag som du köper in dem.
Hur lagar man hjärtmusslor?Hjärtmusslor kan ha sand med sig innanför skalet. Det är helt ofarligt, men det förstör hela upplevelsen av att äta dem. Töm musslorna på sand och grus före tillagning genom att lägga dem i en kastrull med kallt – gärna med is – saltat vatten (1,5 msk/liter) i ca en timme.
Spadet som uppstår i grytan när musslorna kokas och öppnas är utsökt. Om den inte går åt, frys in och spara. Det gäller alltid när du ångar och kokar musslor. Klassisk rätt - hjärtmusslor
Hjärtmusslor "a la marinera”, som i Spanien med smak av olivolja, vitlök, piri-piri, sött paprikapulver och tomat. Servera med färskt vitt bröd till att suga upp den goda såsen.
|