Högrev av hjortHögrev är en styckningsdetalj som består av hårt arbetande muskler. På en hjort är köttet magrare än motsvarande stycke på ett högrev av nöt. När högrevet sakta möras i ett ljuvligt långkok spelar det emellertid ingen roll.
Bra att veta om högrev av hjortDe anonyma grytbitarna du hittar i butiken är ofta högrev eller hjortbog. Fråga.
Smaken av vilt kan vara något kraftigare hos kronhjorten än hos dovhjort. Var inte för noggrann när du putsar köttet. Eventuella föroreningar ska bort, men var rädd om fett och bindväv som ger grytan god smak och konsistens. |
|
Hur lagar man högrev av hjort?Köttet behöver sin tid för att möras så långkok passar bra. Men vilt behöver kortare tid än annat kött, särskilt om du har saltat det i förväg. Grytan ska aldrig koka, bara ryka, och hålla en temperatur på 85 grader.
Skär inte för små bitar till grytan eftersom köttet krymper när det tillagas. Kuber på 3 x 3 x 3 centimeter är en bra storlek. Grunderna när du lagar långkok på vilt:
Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt Klassiker - Högrev av hjortVärmande hjortgryta med karljohanssvamp och rosmarin.
|