KinakålEn kålväxt, även om den i köket kanske framför allt hamnar i sallader. Kinakål kallas också för salladskål, och är med sin salladskaraktär lite mer ömtålig än många andra kålsorter. Den kan ätas rå som sallad, men blir mer intressant som syrad kimchi eller snabbt stekt i en wok.
Bra att veta om kinakålStrimla tunt med en stor kniv som sträcker sig över hela salladshuvudet.
|
|
Hur tillagar man kinakål?Som alla kålsorter kan kina- eller salladskålen ätas rå, stekt/wokad och kokt. En riktig klassiker är kimchi, det koreanska, syrade, heta tillbehöret nummer ett.
Strimla kålen fint, krydda upp och ät rå som en sallad. Chili, ingefära och soja gör sig bra med kinakål. Koka de långa bladen och servera som tillbehör med sweet chilisås, till exempel. Kinakål i klyftor: Skär huvudet i klyftor och förväll dem i buljong eller lättsaltat vatten. Knaperstekt bacon, smält smör och citron är gott till. Strimla kålen grovt och woka den med stött vitlök och havssalt. Peppra och servera som tillbehör. Gör kimchi, mjölksyrade grönsaker med salladslök, rättika, chili, ingefära och fisksås. Tänk bara på att vara ute minst en vecka i förväg. och på att doften är lite speciell. Klassisk rätt - kinakål
Koreas stolthet, kimchi.
|