Spaghetti med köttfärssåsEn äkta spaghetti bolognese från Bologna i Italien går under namnet ”ragu” och är gjord på framdelskött av nöt som har fått koka i timmar. Här handlar det om den försvenskade varianten, köttfärssås, och inget annat.
Köttfärssås grundas med grönsakerHuvudroll i såsen har – förstås – kött. Men hemligheten bakom det hela är att det är just grönsakerna som bildar smakfonden som lyfter färsens umamismaker till himmelska höjder. I det här receptet har vi dessutom utökat mängden grönsaker för att receptet ska ligga lite rätt i tiden.
Tänk på att såsen ska koka i minst en timme. |
|
Recept köttfärssåsIngredienser:
olivolja Ca 1 kg nötfärs 1 paket bacon 2 stora lökar 2-3 vitlöksklyftor 2 stora morötter 2 kraftiga stänger selleri ca 3 dl hack av rotfrukter, blast, stjälkar, osv 2 burkar/tetror krossad tomat 2 glas vin (vitt eller rött) ½ till 1 liter oxfond en nypa socker oregano salt och nymalen svartpeppar Gör så här:
Satsa på fin spaghettiIdag håller de flesta varianter och märken på pasta du hittar i butiken rimlig kvalitet (så har inte alltid varit fallet i det här landet).
|