KycklingklubbaKlubban består av låret och benet.
Bra att veta
Klubban är perfekt som portionsbit när du steker eller grillar. Köttet på kycklingens ben är mörkt, saftigt, mört och lätt att lyckas med. Att benet sitter kvar ger extra smak och konsistens till grytor.
Hur lagar man kycklingklubba?Köttet blir smakrikare och saftigare med skinnet på. Snåla inte med salt – det mesta faller ändå av när du steker eller grillar.
Förvara klubborna torrt före tillagning, till exempel på galler i kylen. Du får ett bättre resultat och godare, knaprigare skinn om det är torrt från början. Köttet på kycklingens lår är klart vid 70 grader (det torrare köttet på är klart – och börjar bli torrt – redan vid 65 grader). Det tar tid för temperaturen att stiga och nå rätt gradtal närmast benet. Använd gärna termometer. Kycklingklubbor – framför allt av mindre storlek – går bra att fritera. Klassiker - kycklingklubba
Marinerade kycklingklubbor – välj vilken marinad du vill – direkt på grillen.
|