Högrev av rådjurEn styckdetalj som består av hårt arbetande muskler. Köttet är magrare än motsvarande stycke på ett högrev av nöt, men i en ångande, smakrik rådjursgryta gör det sig alldeles utmärkt.
Bra att veta om högrev av rådjurDe anonyma grytbitarna du hittar i butiken är ofta högrev eller rådjursbog. Fråga!
Var inte för noggrann när du putsar köttet. Eventuella föroreningar ska bort, men man vill behålla fett och bindväv som ger grytan god smak och konsistens. |
|
Hur lagar man högrev av rådjur?Köttet behöver sin tid för att möras så långkok passar bra. Men vilt behöver kortare tid än annat kött, särskilt om du har saltat det i förväg. Grytan ska aldrig koka, bara ryka, och hålla en temperatur på 85 grader.
Skär inte för små bitar till grytan eftersom köttet krymper när det tillagas. Kuber på 3 x 3 x 3 centimeter är en bra storlek. Grunderna när du lagar långkok på vilt:
Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt. Klassiker - Högrev av rådjurViltbourguignon med pressad potatis.
|