SalladstomaterEn stor familj med ofta grova och knöliga tomater som skiftar i rött och grönt. De dyker sällan upp i svenska butiker, men är desto vanligare på marknader i medelhavsländerna.
Bra att veta om salladstomaterDe gröna och gula skiftningarna ska finnas där. Att andra tomatsorter inte hart dem beror på att vi konsumenter tror att vi vill ha de jämnstora, jämnröda sorterna – som ofta smakar betydligt mindre.
En sort som heter RAF (en tråkig förkortning till namn som handlar om resistens mot fusariumsvamp) är enligt spanjorerna ”tomaternas pata negra”. Hur lagar man salladstomater?Du kan koka, steka och baka de här tomaterna, men allra finast blir de som de är. Lite salt, olja och vinäger är den enda hjälp de behöver.
Bastanta salladstomater trivs med grillat kött och lufttorkad skinka. Och med bastanta salladsblad. Klassiker - SalladstomaterBruschetta. Snåla inte med saltet, vinägern och olivoljan
|