Servera rotfrukter som ett proffs
Rotfrukter har på senare tid upplevt en renässans. En av flera anledningar är att de – med rätt handlag – blir vackra på en tallrik. Ett grundtips för att ge tallriken ett mer aptitligt utseende är att tänka lite mer "al dente" och lite mindre av det traditionella kökets "kok och mos". |
|
Rotfrukter i salladOm du inte ska servera rotfrukter som huvudnummer eller tillbehör till kött, fisk eller kyckling, passa på att blanda ner dem i grönsalladen, eller gör en liten sidorätt som höjer smakupplevelsen ytterligare
Krisp och färg på puréerRotsakspuréer kan smaka fantastiskt, men samtidigt vara tråkiga i färgen. Ett sätt att bättre på intrycket kan vara att tillföra lite av färgrika sorter i receptet – enbart för utseendets skull. Ett annat sätt är att garnera med finhackat grönt. Och gärna med något krispigt som framhäver det lena, goda.
Ta vara på blastenMangold – vars blad ofta dyker upp i salladsblandningar – är nära släkt med rödbetor. Ta vara på småvuxen och mjäll blast från till exempel rödbetor och rotselleri. Stek och smaksätt eller gör en smak- och färgrik sallad.
|