Ugnsbakad rotselleri med chimichurriAtt ugnsbaka en hel rotselleri är en dålig idé. Rotselleri har nästan ingenting gemensamt med en stek eller julskinka och den behöver tas till vara på andra sätt. Det här tokgoda receptet är ett bevis på det.
Hemligheten med ugnsbakad rotselleri:
|
|
Recept ugnsbakad rotselleri med chimichurriIngredienser:
1 stor rotselleri (ca 1 kilo), skalad och halverad Salt och nymalen svartpeppar 1 dl smält smör och/eller olja 2 tsk oregano 2 msk hett vatten ½ dl vinäger 2 dl färsk bladpersilja 2 dl färsk koriander 3-4 vitlöksklyftor, skalade ½ till 1 tsk torkad rödpeppar, ”flakes” Ca 1.5 dl olja till chimichurrin Gör så här:
Du bestämmer receptetInget recept på chimichurri är det andra likt. Ta receptet ovan som utgångspunkt och gör det till ditt eget med t ex mer koriander, mindre syra, färsk rödpeppar, osv. Gott blir det i alla fall.
|