Varför kolstålspanna?
Många proffskockar har kolstålspannor som sin favorit. Det beror på flera saker: Utmärkta värmeegenskaper
En kolstålspanna tål höga temperaturer, absorberar värme snabbt och sprider den snabbt. Det är det som är nyckeln till maillardeffekten och till stekteknik som ger önskat proffsresultat.
|
|
Hög vikt
I marknadsföring pekas hög vikt ofta ut som en nackdel, men det är just den höga vikten som är nyckeln till bra värmeegenskaper. Det är i pannans själva massa som värmen sitter och som i sin tur möjliggör hög och jämn stektemperatur.
Prisvärd
En kolstålpanna har en i grunden enkel konstruktion i ett enda material och det gör den mindre kostsam än de flesta alternativ.
För alla värmekällor
En kolstålspanna fungerar lika utmärkt över en gaslåga som den gör på en induktionsspis. Och på alla värmekällor däremellan.
|
Kolstål är extremt hållbart
En kolstålspanna är ett långsiktigt hållbart val i proffsköket. Pannorna tål höga temperaturer, hårda tag och köksredskap av stål och andra hårda och/eller vassa material.
Bättre egenskaper med tiden
Pannor med diverse beläggningar kan vara användbara (till exempel till att steka råvaror med högt innehåll av socker eller syra), men non-stickegenskaperna håller bara ett tag. En välvårdad kolstålspanna får däremot bara bättre och bättre non-stickegenskaper med användning.
Kolstål, inget annat
En stekpanna av kolstål har inga ytlager som kan försämras och lossna och inga material som t ex smälter i ugnen. Det är även lätt att återvinna i sin helhet.
|