VildsvinsfärsOm du lyckas hitta vildsvinsfärs kommer den ofta från lägg eller skinka. Vildsvin är fetare än annat vilt (utom björnfärs), vilket ger den en ganska mild viltsmak. Men den är både mer spännande och magrare än en tamgris.
Bra att veta om vildsvinsfärsSalta färsen minst en timme innan du ska blanda den, så binder den vätska och får fin konsistens. Salt är ett starkt bindemedel, låt det jobba en stund så behöver du inga ägg i färssmeten.
Har du hittat fryst färs, tina den snabbt i en påse under rinnande vatten. Då behåller den smak och konsistens bättre. |
|
Hur tillagar man vildsvinsfärs?Allt du kan göra med vanlig färs kan du göra med viltfärs. Prova att ersätta fläskfärs med vildsvin så tillför du både viltsmak och en känsla av lyx. Dessutom kan du njuta av att du äter ett naturligt, hållbart kött.
Grunderna för biffar, järpar och bullar på viltfärs:
Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt Klassiker - VildsvinsfärsWallenbergare på vildsvin med rårörda lingon.
|