Chuck RollStyckningsdetaljen som på engelska kallas ”Chuck” innefattar både högrev och bog och – lite beroende på hur du ställer frågan – djurets nacke. Chuck Roll är utskuren för att passa bra i pannan/på grillen.
Bra att veta om Chuck RollHögrev består av hårt arbetande muskler med mycket bindväv och fett. För att kunna tillagas hastigt på hög värme – som föreslås här – behöver styckdetaljen Chuck roll ha genomgått en mörningsprocess i någon form. Helst ska den ha hängmörats.
Chuck Roll är populärt för att styckdetaljen har en så djup och god köttsmak, inte för att den är så mör. Räkna med lite tuggmotstånd. |
|
Hur lagar man chuck roll?Ta fram stycket med mörad, skivad Chuck Roll i god tid så att det uppnår rumstemperatur före tillagning. För att resultatet ska bli så mört som möjligt måste upphettningen gå fort och svängningarna i temperatur ska vara så små och så hastiga som möjligt.
Torka av köttet noggrant. Klappa in peppar och salt. Pensla gärna med ett tunt lager olja innan du steker hårt och snabbt. Låt köttet vila en stund. Skiva mot fibrerna före servering så att köttet upplevs som mört – och gott! Klassiker på Chuck RollTänk amerikansk grillfest med många ”side-orders”. Och gärna flera typer av grillkött på tallriken.
|