Koka fond/buljong på viltDet enda recept du behöver för att koka en smakrik och god buljong för dig som jagar, känner en jägare, eller har kommit ett lite större parti älgkött med tillhörande ben:
Märgben av vilt
Om det inte finns tid att lägga några timmar på att oka fond och buljong: Spara benen – helst märgben – i frysen. Ta fram dem när det ska kokas gryta.Det räcker med ett ben eller två i viltgrytan för att det ska ge djup och fin smak – eller så lagar du buljong och fond enligt receptet nedan.
|
|
Ingredienser till viltfond
2-3 kg märg-, hals- eller revben av storvilt (älg, hjort, rådjur...)
2-3 lagerblad 2 msk tomatpuré 1/2 purjolök 1/2 selleri 2 stora gula lökar 3 morötter 2 palsternackor 1 knippe färsk timjan 1 knippe färsk dragon 1 msk enbär 1 knippe persilja 6 korn vitpeppar 2 korn kryddpeppar 2 kryddnejlikor Så kokar du fond/buljong
|