Professional Secrets
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss



​Hem / Matkunskap / Kökets grunder / Lilla teknikskolan / Picknick som ett proffs

Picknick – tips från ett proffs

Picknick i det fria har aldrig varit hetare – men alltför ofta slutar det i en färdigköpt fralla, några mosiga, byxvarma frukter eller gårdagens rester i en matlåda. Det är synd, för det finns få bättre tillfällen att "bryta bröd" (bokstavligen) med nära och kära. Några enkla, proffsiga tips hur du lyckas med din picknick:

Bra redskap att ta med sig

  • Vass kniv
  • Grilltermometer (om du ska grilla)
  • Salt
  • Pepparkvarn
  • Skräppåse
  • Våtservetter / papper
  • Vatten att släcka grillen
En bbq, inte en grill...
till produkten
Bild

Proffsens tips

Blanda inte ihop alla ingredienser hemma, det blir lätt en gegga. Bättre att förvara torra och färska ingredienser och såser var för sig. Detta är mise en place-skålar exemplariska för. Dessutom är det proffsigare och fräschare att ”montera” ihop ingredienserna strax innan det är dags att äta.

Picknick-recept

Grillade aubergine och squash marinerade i olivolja, citron och oregano. Du behöver:
 
4 aubergine
4 squash
2 dl Olivolja
1 Citron
Färsk oregano
Flingsalt
Svartpeppar (nymalen)

  • Skiva upp grönsakerna i 0,5cm tjocka skivor, dra ut vattnet och beskheten genom att salta fram och baksida.
  • Lägg på hushållspapper medan du tänder grillen och får en fin glödbädd.
  • Grilla grönsakerna på bägge sidorna så att de blir krispiga
  • Blanda och vispa ihop olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar, pressa citron och riv färsk oregano i en rostfri bunke.
  • Vänd ner dom ny grillade grönsakerna försiktig och njut
 
Smaklig spis.
 
Om du inte ska grilla så kan du rosta grönsakerna i en bra kolstålspanna. OBS använd inget fett eller olja vid rostningen.
Helt onödigt att veta om picknick:
  • Begreppet kommer, liksom så många andra goda kulinariska idéer, från Frankrike.
  • Många skriver "picnic", men korrekt svenska är picknick.
  • Först ut att använda ordet i Sverige var Fredrika Bremer redan i mitten av 1800-talet (ses till vänster med slitstark och snygg matkasse/picknickväska i mocka från Professional Secrets).
snabba grillskolan

Bästsäljare

till produkten
till produkten
till produkten
till produkten
Utforska våra produkter

Kockens viktigaste redskap

Kökspincett
Köksredskap
Kökstermometer
Kökstermometer
Kolstålspanna
Kolstålspannor
Sauteuse
Sauteuse
Mise en place-skålar
Mise en place-skålar
Blandskålar
Blandskålar
Kökssläng
Kökssläng
Ugnsvante
Skydd
Shoppingbag
Shoppingbag
Kastrull med vit bakgrund
Kastruller

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och
    ​
    få 12% rabatt på hela ditt första köp!* 

Prenumerera på nyhetsbrev
butik
*går ej att kombinera med andra erbjudanden.
Två kockar som lagar mat
Entrecôte
Allt om kött
Lax på isbädd
Allt om fisk
Tillagad bit viltkött
Allt om vilt
Rotfrukter
Allt om grönsaker
röda alger
Allt om alger och sjögräs
Två kockar lagar mat
Kökets grunder
Paj med bär
Allt om dessert
Löskokt ägg
Allt om ägg
Se alla våra omdömen på
Trustpilot

Professional Secrets
© 2022 Opexi AB, All rights reserved 
Org nr: 556777-4897
  • Kockar i vårt nätverk​​
  • ​Press
  • Fraktpolicy
  • ​Återbetalningspolicy​

  • Användarvillkor


  • Hitta återförsäljare
  • Bli återförsäljare
  • PS Manifest
  • Registrera ​​produkt
  • Kontakta oss
  • Butik
    • Termometer
    • Kockens knivar >
      • Skalkniv
      • Brödkniv
      • Stor kockkniv
      • Liten kockkniv
      • Proffsens knivset
    • Köksredskap >
      • Presentbox
      • Stekspade
      • Stekpincett
      • Hålslev
      • Matlagningssked
      • Slev
      • Kockens visp
      • Matlagningsgaffel
      • Slickepott
    • Bunkar och blandskålar >
      • Blandskålar Kit
      • Blandskål 5l
      • Blandskål 2,5l
      • Blandskål 1,2l
      • Mise en place-skål
    • Kastruller >
      • Kastrull 6l
      • Kastrull 3l
      • Kastrull 1,5l
      • Sauteuse
    • Kolstålspannor >
      • Kolstålspanna 20 cm
      • Kolstålspanna 24 cm
      • Kolstålspanna 28 cm
      • Kolstålspanna 32cm
      • Kit Kolstålspannor 4-delar
      • Kit Kolstålspannor 24cm 28cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 24cm
      • Kit Kolstålspanna 20 & 32cm
    • Kockens kläder >
      • Kökssläng 2-pack
      • Förkläde: Kanvas, khaki
      • Förkläde: Beige/svart
      • Förkläde: Svart läder
      • Förkläde: Cognac läder
      • Ugnsvante Mocka: Grå
      • Förkläde Svart: läder / kanvas
      • Shoppingbag Mocka: Grå
      • Shoppingbag Mocka: Svart
      • Shoppingbag Mocka: Cognac
      • Shoppingbag Kanvas: Svart
      • Shoppingbag Kanvas: Sage
  • Matkunskap
  • Om oss