Picknick – tips från ett proffsPicknick i det fria har aldrig varit hetare – men alltför ofta slutar det i en färdigköpt fralla, några mosiga, byxvarma frukter eller gårdagens rester i en matlåda. Det är synd, för det finns få bättre tillfällen att "bryta bröd" (bokstavligen) med nära och kära. Några enkla, proffsiga tips hur du lyckas med din picknick:
Bra redskap att ta med sig
|
|
Proffsens tipsBlanda inte ihop alla ingredienser hemma, det blir lätt en gegga. Bättre att förvara torra och färska ingredienser och såser var för sig. Detta är mise en place-skålar exemplariska för. Dessutom är det proffsigare och fräschare att ”montera” ihop ingredienserna strax innan det är dags att äta.
Picknick-receptGrillade aubergine och squash marinerade i olivolja, citron och oregano. Du behöver:
4 aubergine 4 squash 2 dl Olivolja 1 Citron Färsk oregano Flingsalt Svartpeppar (nymalen)
Smaklig spis. Om du inte ska grilla så kan du rosta grönsakerna i en bra kolstålspanna. OBS använd inget fett eller olja vid rostningen. Helt onödigt att veta om picknick:
|